30 september 2007

Jubileumconcert Willem Blonk

Vier koren, een pianist, een zangsoliste, een fluitiste, een gitarist, een drummer, een danseres en een dirigent. Maar ook muziek van Willem Blonk of van de leraren die hij gehad heeft en natuurlijk Bach. Dit zijn de ingrediënten voor een geslaagd concert, een avond kerkmuziek van deze tijd,ingrediënten voor het feest dat we als kerkgemeenschap vieren.

Muziek en teksten uit de Psalmen en Openbaringen die samen een eenheid vormen, die telkens uitdrukken wat meerdere mensen voelen of ervaren, of die mensen aan het beleven en aan het denken zetten. Dat gesprek met elkaar hierover dat schept een sterke band.

Deze avond is dat te merken. Open Hof is vol met muzikanten en luisteraars die met elkaar het zilveren jubileum van Willem vieren en opluisteren.

Wereldpremičre

We zingen muziek die nog dagenlang in je hoofd speelt en botst op andere stukken muziek die je ook in je hoofd hoort. Psalm 103, gecomponeerd en uitgevoerd op de 50e verjaardag van Willem. Het “witte steentje” of “wie overwint zal ik van het verborgen manna geven” of “wie oren heeft moet horen wat de Geest tot de gemeenten zegt” of “wie overwint zal Ik maken tot een zuil in de tempel van mijn God.

De wereldpremičre van Filadelfia klinkt goed.

 

 

Na het concert kon je Willem geluk wensen in de gang en in de pijpenla. Veel koorleden hadden met elkaar gezorgd voor een buffetje met allerlei lekkers. Het leek veel te veel, maar er waren veel mensen die er gebruik van maakten.

   

Klik hier voor een fotoreportage

 

Klik hier voor het sonnet “In Tel” dat Guus Koelman voor de jubilaris creëerde